Càpsules formatives

Ortotipografia per a dissenyadors

Per què?

El contacte directe entre els professionals del disseny gràfic i de l’edició fa que la feina de tots dos sigui complementària. De la dialèctica entre ells depèn l’èxit final del projecte: les mancances de l’un són les fortaleses de l’altre.

I si traiem el millor de cadascú per obtenir un resultat extraordinari?

En què consisteix?

En aquesta càpsula revelem als professionals del disseny els secrets d’una correcta aplicació de l’ortotipografia en la seva feina: a l’hora de dissenyar i maquetar un llibre o una revista, un fullet, una etiqueta de producte…

  • Introduïm les nocions bàsiques de l’ortotipografia (usos de les cometes, els guions, les majúscules, els signes i els símbols…).
  • En comentem els dubtes més habituals.
  • Analitzem casos reals de projectes de disseny gràfic, editorial i de producte tenint en compte l’ortotipografia i el disseny.
  • Plantegem les problemàtiques més freqüents i les possibles solucions.

Adreçada a professionals i/o estudiants de disseny i arts gràfiques (s’imparteix en centres educatius, empreses i entitats afins).

Edició de continguts digitals: blog corporatiu

Per què?

El màrqueting de continguts és cada vegada més present en les estratègies comercials i de comunicació de les empreses. Però un contingut, perquè tingui valor i destil·li qualitat, necessita claredat, coherència i unitat estilística. I això ho propociona la tasca de l’edició.

En què consisteix?

En aquesta càpsula expliquem als professionals del màrqueting online la importància d’incorporar l’etapa de l’edició en la generació de contingut digital, especialment d’un blog corporatiu.

  • Plantegem l’alineació del blog corporatiu amb l’estratègia de màrqueting de continguts online.
  • Destaquem la importància de disposar d’una guia o un manual d’estil que regeixi l’escriptura del blog i de tota la comunicació textual de l’empresa o entitat. I en detallem els criteris bàsics.
  • Tractem els elements que intervenen en el procés d’edició i expliquem com ajuden a generar valor i a posicionar l’empresa.
  • Bonus track: checklist de l’edició de continguts digitals + trucs i consells per a una bona edició.

Adreçada a professionals i/o estudiants de màrqueting online (s’imparteix en centres educatius, empreses i entitats afins).
Formación
black

Vols impartir aquesta càpsula en el teu centre o entitat?

Adreçada a professionals i/o estudiants de disseny i arts gràfiques (s’imparteix en centres educatius, empreses i entitats afins).