ortotipografia-per-a-dissenyadors
correcció de textos

Ortotipografia per a dissenyadors?

Un any més, impartim la sessió “Ortotipografia per a dissenyadors” als alumnes de 2n curs de Gràfica Publicitària de l’EADT, l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. T’ho expliquem!

Ortotipografia per a dissenyadors?

Aquests últims mesos, els alumnes de l’EADT han estat treballant en un projecte de disseny editorial. Així, van poder endinsar-se en el món de l’ortotipografia, tan present en la seva feina diària, i resoldre tots aquells dubtes que a qualsevol de nosaltres ens sorgeixen quan elaborem un text. Anaven sortint preguntes i més preguntes!

Per a un dissenyador gràfic (i, en realitat, qualsevol professional que treballi amb textos) és essencial saber utilitzar correctament les normes i convencions del llenguatge, ja que més enllà del disseny, serà la suma de forma + contingut allò que farà únic el seu projecte.

Sabies que el 90 % de la feina d’un dissenyador conté text?

Dins el nostre programa formatiu, aquesta sessió pretén ser un pont en la relació que s’estableix entre els correctors o editors i els dissenyadors gràfics.

Què és l’ortotipografia?

Sota aquesta paraula aparentment estranya s’amaga un univers de possibilitats relacionades amb els usos del llenguatge.

T’has preguntat mai quan cal utilitzar les majúscules? I la cursiva? Què me’n dius, de les cometes: altes, baixes o simples? Quin garbuix!

Doncs totes aquestes qüestions les resol l’ortotipografia, la convenció que suma els usos de l’ortografia i de la tipografia. Així, en la nostra càpsula formativa “Ortotipografia per a dissenyadors”:

  • Introduïm les nocions bàsiques de l’ortotipografia (usos de les cometes, els guions, les majúscules, els signes i els símbols…).
  • En comentem els dubtes més habituals.
  • Analitzem casos reals de projectes de disseny gràfic, editorial i de producte tenint en compte l’ortotipografia i el disseny.
  • Plantegem les problemàtiques més freqüents i les possibles solucions.

En vols saber més?

Tant si ets dissenyador/a gràfic/a com docent d’una escola de disseny o simplement et dediques a la comunicació, aquesta càpsula formativa t’interessa. Contacta’ns i te’n fem cinc cèntims!

Deixa-hi un comentari